Hjertestarter

Vi har 3 hjertestarter i vores grundejerforening. De er reg. hos myndighederne så hjerteløber kan blive guidet til dem af 1-1-2.


Grundejerforeningen står for driften af dem så de altid er klar til at blive brugt hvis det bliver nødvendigt.

Tak for montering af hjertestarter


Når uheldet er ude ...


1. Vurdér patienten

Rusk forsigtigt personens skuldre. Tal/råb til personen. Svarer personen eller bevæger han sig, efterlades vedkommende og der tilkaldes hjælp. Er der ingen reaktion skabes der ”frie luftveje” og der ses/føles efter vejrtrækning. Såfremt personen er bevidstløs og uden normal vejr trækning, er der tale om hjertestop.

 

2. Tilkald hjælp

Er man alene, skal man forlade den livløse* og tilkalde hjælp så snart, man har erkendt, at personen ikke trækker vejret.

 

RING 1-1-2

 

*Undtaget fra denne regel er børn, druknede eller forgiftede, hvor det er iltmangel, der er årsagen til hjertestoppet. I disse tilfælde gives basal genoplivning i ét minut før der løbes efter hjælp. 


3. Følg anvisningerne fra 1-1-2

Når du har ringet 1-1-2 vil de kunne ”aktiver” en hjertestarter i nærheden ved at kalde op til de 3 nærmeste folk i nærheden som vil kunne være fremme hurtigere end ambulancen. (Læs mere om Danmark Redder Liv på næste side.) Personen hos 1-1-2 vil være hos dig i telefonen og guide dig igennem livreddende hjælp indtil ambulancen ankommer.